FAQ

Veelgestelde vragen

YU MAN RACE EVENTS
Welke YU MAN RACE events zijn er?
Wij organiseren vijf spectaculaire YU MAN RACE events. De YU MAN RACE is voor iedereen; man en vrouw, jong en oud, beginner and winner, for gold and for fun! Voor iedereen is er een passende uitdaging.  YU MAN RACE OBSTACLE RUN:Dé Next-Level variant van de StrongManRun en StrongSiserRun, met een gevarieerd en uitdagend parcours waarbij je uitdagende en spectaculaire obstakels moet overwinnen. 5KM, 10KM, 15KM of 21KM. Locatie: Evenementenweide, Koersendijk 1, Nijverdal (Gemeente Hellendoorn). YU MAN RACE KIDS OBSTACLE RUN: De Obstacle Run is er ook voor de kids; zij trotseren modder- en schuimbaden en genieten van metershoge glijbanen. MODDER EN FUN GEGARANDEERD! 1.5KM (4-7 jaar) en 3.0KM (8-11 jaar). Locatie: Evenementenweide, Koersendijk 1, Nijverdal (Gemeente Hellendoorn). IN-YU MAN: 6-uur lang XTREME challenges. Locatie: Het Lageveld Wierden. Op zowel fysiek als mentaal vlak het meest uitdagende event én wedstrijd in één, waarin jij de strijd aangaat met 200 andere mannen en vrouwen onder leiding van (oud) militairen. YU MAN RACE THROWDOWN: Combinatie van Obstacle Course Running en workouts uit de sportschool, gym of CrossFit box. 16KM, 3.2KM of 4.8KM. Locatie: FBK Stadion Hengelo. YU MAN RACE HALF MARATHON: Een combinatie van Cross, Trail en Running met een prachtig en uitdagend parcours, met vele hoogtemeters en een variatie aan ondergronden. 10KM of 21KM. Locatie: Evenementenweide, Koersendijk 1, Nijverdal (Gemeente Hellendoorn).
Word je tijd van de race geregistreerd?
Ja, bij elk event krijgt elke deelnemer een speciale enkelband waarin een tijdregistratie verwerkt zit. Bij de THROWDOWN, HALF MARATHON (met uitzondering van de 1.5KM RACE) wordt de finishtijd geregistreerd. Hierdoor weet jij hoe snel je hebt gelopen. Misschien kun jij volgend jaar jouw tijd wel verbeteren!  Bij de OBSTACLE RUN wordt jouw tijd op vijf verschillende HOTSPOTS op het parcours gemeten. Zo weet jij hoe snel jij het parcours getrotseerd hebt, maar op deze manier kunnen jouw fans ook bijhouden waar jij je op de route bevindt. Zo kunnen zij jou overal aanmoedigen! :)
Ben ik als bezoeker welkom om te kijken?
Je bent van harte welkom om de deelnemers aan te komen moedigen. De YU MAN VALLEY is speciaal ingericht om de deelnemers en bezoekers een gezellig weekend te laten beleven. Ook zijn er naast de YU MAN VALLEY 4 gezellige hotspots waar catering en muziek aanwezig is om er een gezellige dag van te maken tijdens het aanmoedigen. Bij de THROWDOWN ben je van harte welkom om de deelnemers aan te komen moedigen. Echter heb je hier wel een toeschouwersticket voor nodig. Deze kun je aanschaffen via de webshop.
Wat is mijn starttijd?
De tijd op je ticket is de algemene starttijd van het event en NIET je starttijd. De starttijden per afstand en startgroep zijn weergegeven op :https://yumanrace.com/starttijden-2023/
Wat zijn de starttijden per afstand?
We hanteren verschillende starttijden per afstand en startgroep. De starttijden zijn weer gegeven op: https://yumanrace.com/stories/starttijden-2023/ LET OP: de specifieke starttijden van de startgroepen worden vlak voor aanvang van het event bekend gemaakt.
Op mijn ticket staat 10 uur en bij starttijden staat een andere tijd? Hoe kan dat?
De tijd op je ticket is de algemene starttijd van het event en NIET je starttijd. De starttijden per afstand en startgroep zijn weergegeven op :https://yumanrace.com/starttijden-2023/
INSCHRIJVEN
Wanneer kan ik mij inschrijven voor de YU MAN RACE?
De inschrijving voor de YMR THROWDOWN, YMR KIDS OBSTACLE RUN, YMR HALF MARATHON en YMR OBSTACLE RUN zijn geopend.  Kies de RACE en de afstand die het best bij jou passen en haal jouw startbewijs. Inschrijven doe je via de ticketshop op onze website.
Kan ik een eigen startgroep kiezen?
Ja, het is mogelijk een eigen startgroep te kiezen. Let wel op; er zijn een beperkt aantal plekken beschikbaar per startgroep. Vol=Vol.
Kan ik tegelijk een groep inschrijven?
Ja, je kunt tot 25 personen tegelijk inschrijven voor deelname. Na de betaling kun je heel gemakkelijk iedereen zijn of haar ticket op naam laten zetten. Vul de e-mailadressen in en laat iedereen zijn of haar eigen gegevens invullen.
Kunnen wij ons als bedrijfsteam inschrijven?
Ja, jullie kunnen je samen met een team van collega’s en/of relaties inschrijven voor de YU MAN RACE. Of jullie nu gaan voor de THROWDOWN of de OBSTACLE RUN, de BUSINESS RACE is een toffe en sportieve uitdaging waarbij jullie veel plezier beleven, maar ook werken aan teambuilding! Voor beide events is er een speciale BUSINESS RACE waarvoor jullie je kunnen inschrijven.  Klik hier voor meer informatie over de BUSINESS RACE Heb je vragen over de BUSINESS RACE? Neem dan contact op via business@yumanrace.com
Kunnen wij ons als sportclub inschrijven?
Ja, jullie kunnen je met een groep sportmaten inschrijven voor de YU MAN RACE. Daarnaast kunnen jullie ook PARTNERCLUB van de YU MAN RACE worden. Geniet van vele voordelen, leuke extra’s, kortingen voor jouw leden en de beste voorbereiding naar jullie doel!  Klik hier voor meer informatie over het worden van PARTNERCLUB Heb je vragen? Vul het formulier op de pagina in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.
Welke algemene voorwaarden zijn van toepassing op mijn inschrijving en deelname?
Alvorens je in te schrijven voor onze YU MAN RACE events, dien je kennis te nemen van en akkoord te gaan met de Algemene Voorwaarden en het Privacy Statement van YU MAN RACE.
MEER INFORMATIE
Kan ik mij aanmelden als vrijwilliger?
Ja, wij kunnen altijd vrijwilligers gebruiken! Wil jij helpen met de op- en afbouw, het verkeer, als hindernis begeleider, bij een waterpost of in de horeca? Meld je dan hier aan.  We zijn blij met onze vrijwilligers en dat belonen we graag met: Een ongelofelijk trots gevoel; Voldoende drinken en een goede lunch; Een met trots gedragen CREW-shirt, deze mag mee naar huis; Genieten van een welverdiende maaltijd bij één van de Foodtrucks; Gezellig biertje of ander drankje na afloop; Lol, ontzettend veel lol! WE’RE ALL IN THIS TOGETHER! Zonder hulp van vrijwilligers, geen YU MAN RACE
Zijn er EHBO-posten op het terrein?
In het geval van incidenten kun je terecht bij de EHBO-post op de YU MAN VALLEY. Daarnaast is er op het parcours ook een team van goed opgeleide en ervaren EHBO’ers aanwezig.
Kun je pinnen op het terrein?
Ja, op het evenemententerrein kun je bij de verschillende horeca tentjes en de merchandise stand pinnen. Er is geen pinautomaat aanwezig.
Waar kun je parkeren?
Rondom het evenemententerrein is voldoende parkeergelegenheid. Je hebt hiervoor een parkeerkaart nodig. Deze is verkrijgbaar via de ticketshop. Reis zoveel mogelijk samen! :)
Hoe blijf ik op de hoogte van het laatste nieuws?
Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom de evenementen en het laatste nieuws? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en volg ons ook op Facebook en Instagram om niks te missen! 
TICKETS
Waar kan ik mijn ticket(s) terug vinden?
Je kunt je tickets terugvinden in je mail of op de website onder ‘Mijn account’ bij het kopje ‘Tickets’.
Hoe personaliseer ik mijn tickets?
Je kunt je tickets personaliseren op de website onder “Mijn account” bij het kopje “Tickets”. Klik vervolgens op het Pootlood Icoon en vul je persoonlijke gegevens in en claim je tickets.
Kan ik mijn ticket(s) annuleren?
Een annulering/restitutie van de inschrijving is niet mogelijk. Dit is in lijn met de Algemene Voorwaarden alvorens je akkoord bent gegaan bij de inschrijving. Het is wel mogelijk om je ticket over te dragen aan iemand anders(op andere naam te laten zetten).
Kan ik mijn ticket(s) overzetten op naam van iemand anders?
Ja, dit kun je doen via je ‘mijn account’ onder ‘tickets’. Ga naar het betreffende ticket en klik op de pijltjes. Vul vervolgens het mailadres van degene in die het ticket gaat overnemen. Je ontvangt een mail in je inbox om de overdracht te bevestigen en degene die het ticket overneemt krijgt een mail om het ticket te personaliseren. Let op: je bent zelf verantwoordelijk voor de financiële afhandeling.
Kan ik mijn ticket omzetten naar een andere afstand?
Tegen betaling van 5 euro kun je je ticket om laten zetten naar een andere afstand, een refund is hierbij niet mogelijk. Als je een ticket omzet naar een grotere afstand is vanzelfsprekend dat deze kosten bovenop het prijsverschil komen. Neem hiervoor contact op met info@yumanrace.com en stuur je gegevens en gewenste afstand door. LET OP: omzetten kan tot uiterlijk 15 augustus.
YU MAN RACE MERCHANDISE
Waar kan ik YU MAN RACE merchandise bestellen?
Via de webshop op onze website kun je te gekke YU MAN RACE MERCHANDISE bestellen! We bieden een ruim assortiment met YMR sportkleding, maar ook andere toffe sportproducten zoals een YMR Box, en een ALWAYS PREPARED/YMR backpack. Neem snel een kijkje in onze webshop.
Tot wanneer kan ik een FINISHER shirt bestellen?
Je kunt tot 6 weken voor het betreffende event nog een finisher shirt bestellen. Hierna worden alle bestellingen verwerkt. Tijdens het event zullen er ook nog een aantal finisher shirts te koop zijn, maar op = op.
Kan ik mijn shirtmaat nog wijzigen?
Tot 6 weken voor het betreffende event kun je je shirtmaat nog wijzigen door een mail met je gegevens te sturen naar info@yumanrace.com.
Kan ik mijn merchandise retourneren?
Ja, bekijk hiervoor het verzend- en retourbeleid.
NA AFLOOP VAN HET EVENT
Waar kan ik mijn actiefoto's terug vinden?
De actiefoto’s komen na afloop op onze website te staan. Deze zullen we ook deels delen op Instagram en Facebook.
Ik ben wat kwijtgeraakt, wat nu?
Gevonden voorwerpen worden bij ons ingeleverd en verzamelen wij op kantoor en delen we via onze socials. Neem contact met ons op via info@yumanrace.com of bel naar 0548 859 806 om te kijken of jouw gevonden voorwerp er tussen zit.
Kan ik mijn finishtijd ergens terugvinden?
De tijdsregistratie van MyLaps wordt een paar dagen na het event gedeeld via een link op onze website. Hier kan je jouw tijd terug vinden.
Ik ben mijn medaille/merchandise vergeten op te halen, wat nu?
In dit geval is het mogelijk om je medaille of merchandise alsnog bij ons kantoor op te halen (op afspraak). Niet in de gelegenheid om het op te halen? Dan kunnen wij het opsturen naar het gewenste adres (verzendkosten zijn voor eigen rekening).

Geen antwoord kunnen vinden op jouw vraag?

Neem contact met ons op! Zodra je het contactformulier hebt verzonden, ontvang je zo spoedig mogelijk een antwoord op jouw vraag.

Whatsapp ons!
SCHRIJF JE NU IN!