FAQ

Veelgestelde vragen

YU MAN RACE EVENTS
Welke YU MAN RACE events zijn er?
Wij organiseren vijf spectaculaire YU MAN RACE events. De YU MAN RACE is voor iedereen; man en vrouw, jong en oud, beginner and winner, for gold and for fun! Voor iedereen is er een passende uitdaging.  18.03.23 IN-YU MAN 6-uur lang XTREME challenges. Locatie: Het Lageveld Wierden Op zowel fysiek als mentaal vlak het meest uitdagende event én wedstrijd in één, waarin jij de strijd aangaat met 200 andere mannen en vrouwen onder leiding van (oud) militairen. 24.06.23 YU MAN RACE THROWDOWN 1.6KM, 3.2KM of 4.8KM. Locatie: FBK Stadion Hengelo Combinatie van Obstacle Course Running en workouts uit de sportschool, gym of CrossFit box 02.09.23 YU MAN RACE HALF MARATHON 10KM of 21KM. Locatie: Evenementenweide, Koersendijk 1, Nijverdal (Gemeente Hellendoorn) Een combinatie van Cross, Trail en Running met een prachtig en uitdagend parcours, met vele hoogtemeters en een variatie aan ondergronden.  02.09.23 YU MAN RACE KIDS OBSTACLE RUN 1.5KM (4-7 jaar) en 3.0KM (8-11 jaar). Locatie: Evenementenweide, Koersendijk 1, Nijverdal (Gemeente Hellendoorn) De Obstacle Run is er ook voor de kids; zij trotseren modder- en schuimbaden en genieten van metershoge glijbanen. MODDER EN FUN GEGARANDEERD! 03.09.23 YU MAN RACE OBSTACLE RUN 5KM, 10KM, 15KM of 21KM. Locatie: Evenementenweide, Koersendijk 1, Nijverdal (Gemeente Hellendoorn) Dé Next-Level variant van de StrongManRun en StrongSiserRun, met een gevarieerd en uitdagend parcours waarbij je uitdagende en spectaculaire obstakels moet overwinnen.
Wat is de minimum leeftijd voor deelname?
De minimale leeftijd voor deelname verschilt per event: YU MAN RACE THROWDOWN Minimale leeftijd 14 jaar YU MAN RACE HALF MARATHON Minimale leeftijd 14 jaar  YU MAN RACE KIDS OBSTACLE RUN 1.5KM 4-7 jaar 3.0KM 8-11 jaar YU MAN RACE OBSTACLE RUN 5KM: minimale leeftijd 12 jaar 10KM: minimale leeftijd 14 jaar 15KM en 21KM: minimale leeftijd 16 jaar
Word je tijd van de race geregistreerd?
Ja, bij elk event krijgt elke deelnemer een speciale enkelband waarin een tijdregistratie verwerkt zit. Bij de THROWDOWN, HALF MARATHON en KIDS OBSTACLE RUN (met uitzondering van de 1.5KM RACE) wordt de finishtijd geregistreerd. Hierdoor weet jij hoe snel je hebt gelopen. Misschien kun jij volgend jaar jouw tijd wel verbeteren!  Bij de OBSTACLE RUN wordt jouw tijd op vijf verschillende HOTSPOTS op het parcours gemeten. Zo weet jij hoe snel jij het parcours getrotseerd hebt, maar op deze manier kunnen jouw fans ook bijhouden waar jij je op de route bevindt. Zo kunnen zij jou overal aanmoedigen! :)
Zit er een wedstrijdelement aan de race?
Ja, in al onze YU MAN RACE events zit een (optioneel) wedstrijdelement.  Bij de THROWDOWN kun je strijden voor een plek op het podium. De snelste mannen en vrouwen kunnen naast een onwijs trots gevoel en een felbegeerde beker, ook een super toffe prijs winnen. Daarnaast kun je ook strijden met jouw leeftijdsgenoten in de verschillende AGE GROUPS. Je hoeft geen apart ticket te kopen om mee te doen aan het klassement. Natuurlijk is meedoen aan het klassement is niet verplicht, je kunt ook strijden voor je eigen gestelde doel!  Bij de KIDS OBSTACLE RUN 3KM (8-11 jaar) doe je natuurlijk mee voor de FUN, maar omdat ook geregistreerd wordt hoe snel jij het parcours over gegaan bent, kun je zelf kiezen of je naast de FUN, ook voor de wedstrijd mee wil doen. Je hoeft geen apart ticket te kopen om mee te doen aan het klassement. Zowel de snelste jongens als de snelste meisjes worden gehuldigd op het podium en ontvangen een bronzen, zilveren of gouden prijs! Maar natuurlijk gaan alle kinderen die het parcours overwinnen naar huis met een welverdiende YU MAN RACE medaille! De kids die meedoen aan de 1.5KM (4-8 jaar) doen puur mee voor de FUN, hun tijd wordt dan dus ook niet geregistreerd.  Doe je mee aan de HALF MARATHON? Dan wordt middels een tijdregistratie bijgehouden hoe snel jij het uitdagende parcours trotseert. De snelste mannen en vrouwen worden gehuldigd op het podium en krijgen een felbegeerde beker + een leuke verrassing!  Bij de OBSTACLE RUN draait het natuurlijk om beleving, obstakels overwinnen, plezier hebben, met elkaar of als individu, maar het kent ook een competitief karakter. Wil jij de strijd aangaan met de top? Kies dan bij de inschrijving voor een COMPETITOR ticket en strijd mee voor een podiumplek. Winnaars van de YU MAN RACE OBSTACLE RUN kunnen zich kwalificeren voor het NEDERLANDS, EUROPEES of WERELDKAMPIOENSCHAP Obstacle Course Running. 
Ben ik als bezoeker welkom om te kijken?
Je bent van harte welkom om de deelnemers aan te komen moedigen. De YU MAN VALLEY is speciaal ingericht om de deelnemers en bezoekers een gezellig weekend te laten beleven. Ook zijn er naast de YU MAN VALLEY 4 gezellige hotspots waar catering en muziek aanwezig is om er een gezellige dag van te maken tijdens het aanmoedigen. Bij de THROWDOWN ben je van harte welkom om de deelnemers aan te komen moedigen. Echter heb je hier wel een toeschouwersticket voor nodig. Deze kun je aanschaffen via de webshop.
Wat zijn de starttijden van de events?
URBAN NIGHT TRAIL 10 KM 19:00 | URBAN NIGHT TRAIL 5 KM 20:00 | IN-YU MAN 10:00 | YMR TD 1.6 KM ca. 11:15 * | YMR TD 3.2 KM ca. 10:00 * | YMR TD 4.8 KM ca. 12:15 * | YMR HM 21 KM ca. 10:00 | YMR HM 10 KM ca. 10:30 | KIDS OCR 1.5 KM ca. 13:00 * | KIDS OCR 3.0 KM ca. 15:40 * | YMR OCR 21 KM competitors ca. 11:30 | YMR OCR 21 KM ca. 11:40 * | YMR OCR 15 KM ca. 13:10 * | YMR OCR 10 KM ca. 14:05 * | YMR OCR 5 KM ca. 15:00 * | Exacte starttijden zijn afhankelijk van de startgroep/wave. kijk voor meer informatie op https://yumanrace.com/stories/starttijden-2023/
Wat zijn de starttijden per afstand?
We hanteren verschillende starttijden per afstand en startgroep. De starttijden zijn weer gegeven op: https://yumanrace.com/stories/starttijden-2023/ LET OP: de specifieke starttijden van de startgroepen worden vlak voor aanvang van het event bekend gemaakt.
YU MAN RACE KIDS OBSTACLE RUN
In welke leeftijdscategorie mag mijn zoon/dochter mee doen aan de 1.5KM?
De 1.5KM is een fun run voor de leeftijd van 4 t/m 7 jaar.
In welke leeftijdscategorie mag mijn zoon/dochter mee doen aan de 3KM?
De 3KM is een fun run voor de leeftijd van 8 t/m 11 jaar.
Kan ik als ouder/verzorger mee doen aan de 1.5KM?
Zeker! Bij de 1.5KM mag ieder kind met 1 ouder/verzorger gratis meelopen. Hiervoor is geen extra inschrijving nodig.
Kan ik als ouder/verzorger mee doen aan de 3KM?
Dat kan! Als ouder/verzorger moet je hiervoor wel een extra ticket kopen.
Zit er een gratis FINISHER shirt bij de inschrijving?
Dit jaar zit er geen gratis FINISHER SHIRT bij de inschrijving, deze kun je er bij kopen voor 5 euro.
Kan mijn zoon of dochter wisselen van startgroep?
Het is niet meer mogelijk om te wisselen van startgroep.
INSCHRIJVEN
Wanneer kan ik mij inschrijven voor de YU MAN RACE?
De inschrijving voor de YMR THROWDOWN, YMR KIDS OBSTACLE RUN, YMR HALF MARATHON en YMR OBSTACLE RUN zijn geopend.  Kies de RACE en de afstand die het best bij jou passen en haal jouw startbewijs. Inschrijven doe je via de ticketshop op onze website.
Kan ik een eigen startgroep kiezen?
Ja, het is mogelijk een eigen startgroep te kiezen. Let wel op; er zijn een beperkt aantal plekken beschikbaar per startgroep. Vol=Vol.
Kan ik tegelijk een groep inschrijven?
Ja, je kunt tot 25 personen tegelijk inschrijven voor deelname. Na de betaling kun je heel gemakkelijk iedereen zijn of haar ticket op naam laten zetten. Vul de e-mailadressen in en laat iedereen zijn of haar eigen gegevens invullen.
Kunnen wij ons als bedrijfsteam inschrijven?
Ja, jullie kunnen je samen met een team van collega’s en/of relaties inschrijven voor de YU MAN RACE. Of jullie nu gaan voor de THROWDOWN of de OBSTACLE RUN, de BUSINESS RACE is een toffe en sportieve uitdaging waarbij jullie veel plezier beleven, maar ook werken aan teambuilding! Voor beide events is er een speciale BUSINESS RACE waarvoor jullie je kunnen inschrijven.  Klik hier voor meer informatie over de BUSINESS RACE Heb je vragen over de BUSINESS RACE? Neem dan contact op via business@yumanrace.com
Kunnen wij ons als sportclub inschrijven?
Ja, jullie kunnen je met een groep sportmaten inschrijven voor de YU MAN RACE. Daarnaast kunnen jullie ook PARTNERCLUB van de YU MAN RACE worden. Geniet van vele voordelen, leuke extra’s, kortingen voor jouw leden en de beste voorbereiding naar jullie doel!  Klik hier voor meer informatie over het worden van PARTNERCLUB Heb je vragen? Vul het formulier op de pagina in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.
Kan ik mij aanmelden als vrijwilliger?
Ja, wij kunnen altijd vrijwilligers gebruiken! Wil jij helpen met de op- en afbouw, het verkeer, als hindernis begeleider, bij een waterpost of in de horeca? Meld je dan hier aan.  We zijn blij met onze vrijwilligers en dat belonen we graag met: Een ongelofelijk trots gevoel; Voldoende drinken en een goede lunch; Een met trots gedragen CREW-shirt, deze mag mee naar huis; Genieten van een welverdiende maaltijd bij één van de Foodtrucks; Gezellig biertje of ander drankje na afloop; Lol, ontzettend veel lol! WE’RE ALL IN THIS TOGETHER! Zonder hulp van vrijwilligers, geen YU MAN RACE
Welke algemene voorwaarden zijn van toepassing op mijn inschrijving en deelname?
Alvorens je in te schrijven voor onze YU MAN RACE events, dien je kennis te nemen van en akkoord te gaan met de Algemene Voorwaarden en het Privacy Statement van YU MAN RACE.
Kan ik mijn ticket(s) ergens terug vinden?
Ja, je kunt je tickets terugvinden in je mail of op de website onder ‘Mijn account’ bij het kopje ‘Tickets’.
Kan ik mijn ticket(s) annuleren?
Een annulering/restitutie van de inschrijving is niet mogelijk. Dit is in lijn met de Algemene Voorwaarden alvorens je akkoord bent gegaan bij de inschrijving. Het is wel mogelijk om je ticket over te dragen aan iemand anders(op andere naam te laten zetten).
Kan ik mijn ticket(s) overzetten op naam van iemand anders?
Ja, dit kun je doen via je ‘mijn account’ onder ‘tickets’. Ga naar het betreffende ticket en klik op de pijltjes. Vul vervolgens het mailadres van degene in die het ticket gaat overnemen. Je ontvangt een mail in je inbox om de overdracht te bevestigen en degene die het ticket overneemt krijgt een mail om het ticket te personaliseren. Let op: je bent zelf verantwoordelijk voor de financiële afhandeling.
Kan ik mijn ticket omzetten naar een andere afstand?
Tegen betaling van 5 euro kun je je ticket om laten zetten naar een andere afstand, een refund is hierbij niet mogelijk. Neem hiervoor contact op met info@yumanrace.com en stuur je gegevens en gewenste afstand door.
MEER INFORMATIE
Waarom zijn jullie van StrongManRun naar YU MAN RACE gegaan?
Wij willen, zoals dat bij de StrongManRun en StrongSisterRun wel was, niet langer mannen en vrouwen scheiden. Want zowel mannen als vrouwen kunnen een uitdagende YU MAN RACE overwinnen! De YU MAN RACE is voor iedereen; man en vrouw, jong en oud, beginner or winner, for gold and for fun! De verschillende Next-Level sport events bieden voor iedereen en voor elk niveau een passende uitdaging! EVERYONE HAS YU MAN GUTS!
Kun je pinnen op het terrein?
Ja, op het evenemententerrein kun je bij de verschillende horeca tentjes en de merchandise stand pinnen. Er is geen pinautomaat aanwezig.
Zijn er EHBO-posten op het terrein?
In het geval van incidenten kun je terecht bij de EHBO-post op de YU MAN VALLEY. Daarnaast is er op het parcours ook een team van goed opgeleide en ervaren EHBO’ers aanwezig.
Waar kun je parkeren?
Rondom het evenemententerrein is voldoende parkeergelegenheid. Je hebt hiervoor een parkeerkaart nodig. Deze is verkrijgbaar via de ticketshop. Reis zoveel mogelijk samen! :)
Kan ik mijn waardevolle spullen veilig opbergen tijdens het event?
Je kunt je spullen afgeven bij onze beveiligde garderobe op de YU MAN VALLEY. Hier krijg je een polsbandje met een nummer, waarmee je aan het eind van de dag je spullen weer op kunt halen.
Ben ik verplicht om elke obstakel uit te voeren?
YU MAN RACE organiseert evenement om deelnemers het uiterste uit zichzelf te halen. Iedereen kan deelnemen aan onze events, je bepaalt zelf hoe ver je wil gaan. Het is dan ook mogelijk om obstacles over te slaan. *Voor de OCR 21KM Competitors gelden andere regels.
Waar kan ik YU MAN RACE merchandise bestellen?
Via de webshop op onze website kun je te gekke YU MAN RACE MERCHANDISE bestellen! We bieden een ruim assortiment met YMR sportkleding, maar ook andere toffe sportproducten zoals een YMR Box, en een ALWAYS PREPARED/YMR backpack. Neem snel een kijkje in onze webshop.
Hoe blijf ik op de hoogte van het laatste nieuws?
Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom de evenementen en het laatste nieuws? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en volg ons ook op Facebook en Instagram om niks te missen! 
Hoe kan ik jullie bereiken?
Staat jouw vraag niet tussen de FAQ’s? Stuur dan jouw vraag naar info@yumanrace.com. Je ontvangt dan spoedig een antwoord op jouw vraag.
YU MAN RACE MERCHANDISE
Tot wanneer kan ik een FINISHER shirt bestellen?
Je kunt tot 6 weken voor het betreffende event nog een finisher shirt bestellen. Hierna worden alle bestellingen verwerkt. Tijdens het event zullen er ook nog een aantal finisher shirts te koop zijn, maar op = op.
Kan ik mijn shirtmaat nog wijzigen?
Tot 6 weken voor het betreffende event kun je je shirtmaat nog wijzigen door een mail met je gegevens te sturen naar info@yumanrace.com.
Kan ik mijn merchandise retourneren?
Ja, bekijk hiervoor het verzend- en retourbeleid.
NA AFLOOP VAN HET EVENT
Waar kan ik mijn actiefoto's terug vinden?
De actiefoto’s komen na afloop op onze website te staan. Deze zullen we ook deels delen op Instagram en Facebook.
Ik ben wat kwijtgeraakt, wat nu?
Gevonden voorwerpen worden bij ons ingeleverd en verzamelen wij op kantoor en delen we via onze socials. Neem contact met ons op via info@yumanrace.com of bel naar 0548 859 806 om te kijken of jouw gevonden voorwerp er tussen zit.
Kan ik mijn finishtijd ergens terugvinden?
De tijdsregistratie van MyLaps wordt een paar dagen na het event gedeeld via een link op onze website. Hier kan je jouw tijd terug vinden.
Ik ben mijn medaille/merchandise vergeten op te halen, wat nu?
In dit geval is het mogelijk om je medaille of merchandise alsnog bij ons kantoor op te halen (op afspraak). Niet in de gelegenheid om het op te halen? Dan kunnen wij het opsturen naar het gewenste adres (verzendkosten zijn voor eigen rekening).
SCHRIJF JE NU IN!