FAQ

Veelgestelde vragen

IN-YU MAN VERPLAATST
WANNEER VINDT IN-YU MAN PLAATS?
Helaas hebben we moeten besluiten om ons nieuwe event IN-YU MAN te verplaatsen. IN-YU MAN vindt nu plaats op zaterdag 18 maart 2023.
WAAR IS DE IN-YU MAN 2023?
IN-YU MAN is op zaterdag 18 maart 2023. De locatie van de IN-YU MAN is Vriezenveenseweg 57b, 7641 PE Wierden.
IK HEB EEN TICKET VOOR IN-YU MAN VAN 2022, WAT NU?
Je ticket wordt automatisch doorgeschoven naar de editie in 2023. Hiervoor hoef je geen verdere actie voor te ondernemen. Er is naar alle deelnemers een nieuwe bevestiging van hun startbewijs verzonden.
IK KAN NIET DEELNEMEN OP DE NIEUWE DATUM, WAT NU?
Mocht je niet deel kunnen nemen op deze datum, dan krijg je uiteraard je geld terug. Stuur een mail naar info@yumanrace.com met de volgende gegevens: Mailadres waarmee je staat ingeschreven Bankafschrift/aankoopbewijs Rekeningnummer- en houder. Het is ook mogelijk om je ticket om te zetten naar een ander event, indien je hier gebruik van wilt maken kun je een mail sturen naar info@yumanrace.com
COVID-19
IK HEB EEN STARTBEWIJS VOOR DE YU MAN RACE 2021, WAT NU?
Tot onze grote spijt moesten de YU MAN RACE events, die gepland stonden in het weekend van 4 & 5 september 2021, vanwege de opgelegde coronamaatregelen, verplaatst worden naar het weekend van 27 & 28 augustus 2022.  ALLE startbewijzen van 2021 blijven geldig voor YU MAN RACE op zaterdag 27 en zondag 28 augustus 2022. Dat geldt dus ook voor bestelde Finisher shirts, parkeerkaarten en overige merchandise. Je hoeft hiervoor niks zelf te doen, de tickets worden automatisch overgezet naar de editie 2022.   Mocht je de nieuwe datum in 2022 écht niet kunnen, dan bieden we je de mogelijkheid om in 2023 deel te nemen aan de YU MAN RACE. Deze mogelijkheid loopt tot en met 1 maart 2022.  Daarnaast is het mogelijk om je ticket over te dragen aan iemand anders (op andere naam te laten zetten). Een annulering/restitutie van de inschrijving is niet mogelijk. Dit is in lijn met de Algemene Voorwaarden alvorens je akkoord bent gegaan bij de inschrijving.   We houden iedereen uiteraard op de hoogte via Facebook, Instagram en onze nieuwsbrief. Wij beloven dat de 2022 editie moddervet en Next-Level zal zijn!! 
WAAR EN WANNEER IS DE YU MAN RACE 2022?
De YU MAN RACE HALF MARATHON en KIDS OBSTACLE RUN zijn op zaterdag 27 augustus 2022. De YU MAN RACE OBSTACLE RUN is op zondag 28 augustus 2022.  Locatie van de YU MAN RACE events 2022: Evenementenweide, Koersendijk 1, Nijverdal (Gemeente Hellendoorn)
YU MAN RACE EVENTS
WELKE YU MAN RACE EVENTS ZIJN ER?
Wij organiseren vier spectaculaire YU MAN RACE events. De YU MAN RACE is voor iedereen; man en vrouw, jong en oud, beginner and winner, for gold and for fun! Voor iedereen is er een passende uitdaging.  02.07.22 YU MAN RACE THROWDOWN 1.6KM, 3.2KM of 4.8KM. Locatie: FBK Stadion Hengelo Combinatie van Obstacle Course Running en workouts uit de sportschool, gym of CrossFit box 27.08.22 YU MAN RACE HALF MARATHON 10KM of 21KM. Locatie: Evenementenweide, Koersendijk 1, Nijverdal (Gemeente Hellendoorn) Een combinatie van Cross, Trail en Running met een prachtig en uitdagend parcours, met vele hoogtemeters en een variatie aan ondergronden.  27.08.22 YU MAN RACE KIDS OBSTACLE RUN 1.5KM (4-8 jaar) en 3.0KM (9-14 jaar). Locatie: Evenementenweide, Koersendijk 1, Nijverdal (Gemeente Hellendoorn) De Obstacle Run is er ook voor de kids; zij trotseren modder- en schuimbaden en genieten van metershoge glijbanen. MODDER EN FUN GEGARANDEERD! 28.08.22 YU MAN RACE OBSTACLE RUN 5KM, 10KM, 15KM of 21KM. Locatie: Evenementenweide, Koersendijk 1, Nijverdal (Gemeente Hellendoorn) Dé Next-Level variant van de StrongManRun en StrongSiserRun, met een gevarieerd en uitdagend parcours waarbij je uitdagende en spectaculaire obstakels moet overwinnen.
WAT IS DE MINIMUM LEEFTIJD VOOR DEELNAME?
De minimale leeftijd voor deelname verschilt per event: YU MAN RACE THROWDOWN Minimale leeftijd 14 jaar YU MAN RACE HALF MARATHON Minimale leeftijd 14 jaar  YU MAN RACE KIDS OBSTACLE RUN 1.5KM 4-8 jaar 3.0KM 9-14 jaar YU MAN RACE OBSTACLE RUN 5KM en 10KM: minimale leeftijd 14 jaar 15KM en 21KM: minimale leeftijd 16 jaar
WORDT JE TIJD VAN DE RACE GEREGISTREERD?
Ja, bij elk event krijgt elke deelnemer een speciale enkelband waarin een tijdregistratie verwerkt zit. Bij de THROWDOWN, HALF MARATHON en KIDS OBSTACLE RUN (met uitzondering van de 1.5KM RACE) wordt de finishtijd geregistreerd. Hierdoor weet jij hoe snel je hebt gelopen. Misschien kun jij volgend jaar jouw tijd wel verbeteren!  Bij de OBSTACLE RUN wordt jouw tijd op vijf verschillende HOTSPOTS op het parcours gemeten. Zo weet jij hoe snel jij het parcours getrotseerd hebt, maar op deze manier kunnen jouw fans ook bijhouden waar jij je op de route bevindt. Zo kunnen zij jou overal aanmoedigen! :)
ZIT ER EEN WEDSTRIJDELEMENT AAN DE RACE?
Ja, in al onze YU MAN RACE events zit een (optioneel) wedstrijdelement.  Bij de THROWDOWN kun je strijden voor een plek op het podium. De snelste mannen en vrouwen kunnen naast een onwijs trots gevoel en een felbegeerde beker, ook een super toffe prijs winnen. Daarnaast kun je ook strijden met jouw leeftijdsgenoten in de verschillende AGE GROUPS. Je hoeft geen apart ticket te kopen om mee te doen aan het klassement. Natuurlijk is meedoen aan het klassement is niet verplicht, je kunt ook strijden voor je eigen gestelde doel!  Bij de KIDS OBSTACLE RUN 3KM (9-14 jaar) doe je natuurlijk mee voor de FUN, maar omdat ook geregistreerd wordt hoe snel jij het parcours over gegaan bent, kun je zelf kiezen of je naast de FUN, ook voor de wedstrijd mee wil doen. Je hoeft geen apart ticket te kopen om mee te doen aan het klassement. Zowel de snelste jongens als de snelste meisjes worden gehuldigd op het podium en ontvangen een bronzen, zilveren of gouden prijs! Maar natuurlijk gaan alle kinderen die het parcours overwinnen naar huis met een welverdiende YU MAN RACE medaille! De kids die meedoen aan de 1.5KM (4-8 jaar) doen puur mee voor de FUN, hun tijd wordt dan dus ook niet geregistreerd.  Doe je mee aan de HALF MARATHON? Dan wordt middels een tijdregistratie bijgehouden hoe snel jij het uitdagende parcours trotseert. De snelste mannen en vrouwen worden gehuldigd op het podium en krijgen een felbegeerde beker + een leuke verrassing!  Bij de OBSTACLE RUN draait het natuurlijk om beleving, obstakels overwinnen, plezier hebben, met elkaar of als individu, maar het kent ook een competitief karakter. Wil jij de strijd aangaan met de top? Kies dan bij de inschrijving voor een COMPETITOR ticket en strijd mee voor een podiumplek. Winnaars van de YU MAN RACE OBSTACLE RUN kunnen zich kwalificeren voor het NEDERLANDS, EUROPEES of WERELDKAMPIOENSCHAP Obstacle Course Running. 
INSCHRIJVEN
WANNEER KAN IK MIJ INSCHRIJVEN VOOR DE YU MAN RACE?
De inschrijving voor de YMR THROWDOWN, YMR KIDS OBSTACLE RUN, YMR HALF MARATHON en YMR OBSTACLE RUN zijn geopend.  Kies de RACE en de afstand die het best bij jou passen en haal jouw startbewijs. Inschrijven doe je via de ticketshop op onze website.
MOET IK MIJN TICKET PERSONALISEREN?
Ja! Indien je je ticket niet gepersonaliseerd hebt, kom je niet in de einduitslag te staan. Kortom, vergeet niet je ticket te personaliseren.
KAN IK EEN EIGEN STARTGROEP KIEZEN?
Ja, het is mogelijk een eigen startgroep te kiezen. Let wel op; er zijn een beperkt aantal plekken beschikbaar per startgroep. Vol=Vol.
KAN IK TEGELIJK EEN GROEP INSCHRIJVEN?
Ja, je kunt tot 25 personen tegelijk inschrijven voor deelname. Na de betaling kun je heel gemakkelijk iedereen zijn of haar ticket op naam laten zetten. Vul de e-mailadressen in en laat iedereen zijn of haar eigen gegevens invullen.
KUNNEN WIJ ONS ALS BEDRIJFSTEAM INSCHRIJVEN?
Ja, jullie kunnen je samen met een team van collega’s en/of relaties inschrijven voor de YU MAN RACE. Of jullie nu gaan voor de THROWDOWN, HALF MARATHON of OBSTACLE RUN, de BUSINESS RACE is een toffe en sportieve uitdaging waarbij jullie veel plezier beleven, maar ook werken aan teambuilding! Voor alle drie events is er een speciale BUSINESS RACE waarvoor jullie je kunnen inschrijven.  Klik hier voor meer informatie over de BUSINESS RACE Heb je vragen over de BUSINESS RACE? Neem dan contact op via business@yumanrace.com
KUNNEN WIJ ONS ALS SPORTCLUB INSCHRIJVEN?
Ja, jullie kunnen je met een groep sportmaten inschrijven voor de YU MAN RACE. Daarnaast kunnen jullie ook PARTNERCLUB van de YU MAN RACE worden. Geniet van vele voordelen, leuke extra’s, kortingen voor jouw leden en de beste voorbereiding naar jullie doel!  Klik hier voor meer informatie over het worden van PARTNERCLUB Heb je vragen? Vul het formulier op de pagina in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.
KAN IK MIJ AANMELDEN ALS VRIJWILLIGER?
Ja, wij kunnen altijd vrijwilligers gebruiken! Wil jij helpen met de op- en afbouw, het verkeer, als hindernis begeleider, bij een waterpost of in de horeca? Meld je dan hier aan.  We zijn blij met onze vrijwilligers en dat belonen we graag met: Een ongelofelijk trots gevoel; Voldoende drinken en een goede lunch; Een met trots gedragen CREW-shirt, deze mag mee naar huis; Genieten van een welverdiende maaltijd bij één van de Foodtrucks; Gezellig biertje of ander drankje na afloop; Lol, ontzettend veel lol! WE’RE ALL IN THIS TOGETHER! Zonder hulp van vrijwilligers, geen YU MAN RACE
TOT WANNEER KAN IK EEN FINISHER SHIRT BESTELLEN?
Je kunt het finisher shirt bestellen tot en met 29 JULI 2022.
KAN IK MIJN SHIRTMAAT NOG WIJZIGENEN?
Het is niet meer mogelijk om je shirtmaat te wijzigingen. Deze mogelijkheid liep tot en met 24 juli 2022. Er zijn extra shirts(maten) verkrijgbaar tijdens het event, zolang de voorraad strekt.
KAN IK MIJN TICKETS ANNULEREN?
Een annulering/restitutie van de inschrijving is niet mogelijk. Dit is in lijn met de Algemene Voorwaarden alvorens je akkoord bent gegaan bij de inschrijving. Het is wel mogelijk om je ticket over te dragen aan iemand anders(op andere naam te laten zetten). DIT KAN TOT UITERLIJK 19 AUGUSTUS 2022!
HOE KAN IK TICKETS OVERZETTEN OP NAAM VAN IEMAND ANDERS?
Stuur een e-mail vanaf het emailadres waarmee je bent ingeschreven met onderstaande gegevens van de nieuwe deelnemer naar info@yumanrace.com NAW gegevens Geboortedatum E-mailadres DIT KAN TOT UITERLIJK 19 AUGUSTUS 2022!
WELKE ALGEMENE VOORWAARDEN ZIJN VAN TOEPASSING OP MIJN INSCHRIJVING EN DEELNAME?
Alvorens je in te schrijven voor onze YU MAN RACE events, dien je kennis te nemen van en akkoord te gaan met de Algemene Voorwaarden en het Privacy Statement van YU MAN RACE.
MEER INFORMATIE
WAAROM ZIJN JULLIE VAN STRONGMANRUN NAAR YU MAN RACE GEGAAN?
Wij willen, zoals dat bij de StrongManRun en StrongSisterRun wel was, niet langer mannen en vrouwen scheiden. Want zowel mannen als vrouwen kunnen een uitdagende YU MAN RACE overwinnen! De YU MAN RACE is voor iedereen; man en vrouw, jong en oud, beginner or winner, for gold and for fun! De verschillende Next-Level sport events bieden voor iedereen en voor elk niveau een passende uitdaging! EVERYONE HAS YU MAN GUTS!
KUN JE PINNEN OP HET TERREIN?
Ja, op het evenemententerrein kun je bij de verschillende horeca tentjes en de merchandise stand pinnen. Er is geen pinautomaat aanwezig.
WAT ZIJN DE STARTTIJDEN TIJDENS DE YU MAN RACE op zondag 28 augustus 2022?
De definitieve starttijden per startgroep worden twee weken van te voren bekend gemaakt. De starttijden(per afstand) voor zondag 28 augustus zijn als volgt: 11:00 Start 6KM FISO WORLD SERIE 11:30 Start 21 KILOMETER 12:55 Start 15 KILOMETER 14:05 Start 10 KILOMETER
WAT ZIJN DE STARTTIJDEN TIJDENS op zaterdag 27 augustus 2022?
De definitieve starttijden per startgroep worden twee weken van te voren bekend gemaakt. De definitieve starttijden voor zaterdag 27 augustus zijn als volgt: 09:30 Start YMR HALF MARATHON 21 KM 10:00 Start YMR HALF MARATHON 10 KM 13:00 Start YMR KIDS OCR 1.5 KM 15.40 Start YMR KIDS OCR 3.0 KM
WAAR KUN JE PARKEREN?
Rondom het evenemententerrein is voldoende parkeergelegenheid. Je hebt hiervoor een parkeerkaart nodig. Deze is verkrijgbaar via de ticketshop. Reis zoveel mogelijk samen! :)
WAAR KAN IK YU MAN RACE MERCHANDISE BESTELLEN?
Via de webshop op onze website kun je te gekke YU MAN RACE MERCHANDISE bestellen! We bieden een ruim assortiment met YMR sportkleding, maar ook andere toffe sportproducten zoals een YMR Box, en een ALWAYS PREPARED/YMR backpack. Neem snel een kijkje in onze webshop.
HOE BLIJF IK OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?
Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom de evenementen en het laatste nieuws? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en volg ons ook op Facebook en Instagram om niks te missen! 
HOE KAN IK JULLIE BEREIKEN?
Staat jouw vraag niet tussen de FAQ’s? Stuur dan jouw vraag naar info@yumanrace.com. Je ontvangt dan spoedig een antwoord op jouw vraag.
YU MAN RACE KIDS OBSTACLE RUN
OP HET MOMENT VAN INSCHRIJVING WAS MIJN KIND NOG 8 JAAR EN ONDERTUSSEN IS MIJN KIND 9 JAAR, WAT NU??
Door de situatie met COVID-19 hebben we ervoor gekozen dat iedereen die inmiddels 'te oud' is voor de 1,5KM nog wel mag deelnemen.
KAN MIJN ZOON OF DOCHTER WISSELEN VAN STARTGROEP OMDAT HIJ MET ZIJN VRIENDJES EN VRIENDINNETJES WIL LOPEN?
Het is niet meer mogelijk om te wisselen van een startgroep.
SCHRIJF JE NU IN!