Handige tips voor trainen met warm weer

Het is een heerlijke vakantieperiode met hoge temperaturen, maar de YU MAN RACE komt steeds dichterbij. Waarschijnlijk ben je al volop bezig met de voorbereidingen op jouw race en heb je het de afgelopen week wel gemerkt: buiten trainen met deze hitte is best zwaar.

Het is zonnig en warm, maar dit weerhoudt je er natuurlijk niet van om te blijven trainen voor de YU MAN RACE. Wil je (lekker) blijven trainen? Wij hebben hieronder handige tips voor YU.

1. TRAIN ‘S OCHTENDS VROEG OF ‘S AVONDS

Train jij normaal het liefste in het weekend na lekker uitgeslapen te hebben of voor avondeten? Dit is geen goed idee. Kies er dan ook voor om lekker vroeg op te staan en ga lekker trainen als het nog niet zo warm is. TIP: geniet van de zonsopkomst of de zonsondergang later op de avond.

2. TRAIN IN BOSRIJKE OMGEVING 

Waarschijnlijk train je al geregeld in een bosrijke omgeving, maar met deze hoge temperaturen is het extra belangrijk. Wij raden YU aan om op zoek te gaan naar een bosrijke omgeving, met veel schaduw. In de schaduw is het duidelijk minder warm dan volledig in de zon en dit voorkomt blootstelling aan de zon. Het is namelijk niet verstandig om op de weg te lopen, asfalt scheidt namelijk af, dus dat maakt het extra warm. Loop je toch in de zon, vergeet je dan niet in te smeren.

3. TAKE IT EASY

Verlaag bij warm weer je standaard snelheid en probeer vooral geen PR’S te lopen. Om het trainen toch uitdagend te houden, raden wij je aan om nieuwe routes uit te proberen of variatie in je trainingen aan te brengen. Zo kun je volop genieten van een nieuwe omgeving waar je “op je gemak” kunt trainen.

4. YU NEED TO STAY COOL 

Tijdens het trainen raden we je aan om zo min mogelijk en zo luchtig mogelijke kleding te dragen. Kleding zorgt ervoor dat je sneller opwarmt, als je te veel of te dikke kleding aan hebt, zul je het nog warmer krijgen. Met luchtige kleding koel je gemakkelijker af. Krijg je het tijdens je training toch te heet. Leg dan bijvoorbeeld een koude natte handdoek in je nek voor verkoeling of maak je shirt en/of pet nat.

5. DRINK VOLDOENDE 

Tijdens warm weer zweet je extra en verlies je meer vocht dan normaal. Zorg er dus voor dat je ruim voor je training al genoeg hebt gedronken. Tijdens het trainen moet je ongeveer 1,5x zoveel drinken. Verdeel je vochtinname dus goed in de tijd VOOR, TIJDENS en NA je workout.

Vergeet deze tips vooral niet wanneer je gaat trainen voor YU MAN RACE op 03 september en dan zien we je op 03 september goed voorbereid aan de start!

Anderen bekeken ook

Whatsapp ons!
SCHRIJF JE NU IN!