‘’It’s not about how you start, it’s about how you finish’’!

Het begon allemaal bij haarzelf willen uitdagen om haar mentale weerbaarheid te vergroten. En dus ging ze volle bak aan de slag met een sportieve uitdaging. 

Myklin kocht in mei 2021 oorspronkelijk haar ticket voor de eerste editie van de YU MAN RACE, die later is verplaatst naar 2022 vanwege de COVID situatie. Ze weet het nog precies, het moment dat ze besloot zich in te schrijven voor de YU MAN RACE. ‘Na het lezen van het boek Can’t Hurt me van een ex-Navy Seal uit de Verenigde Staten besloot ik mij in te schrijven’. Dit boek was voor haar een grote inspiratie. In zijn boek schrijft hij namelijk over bizarre fysieke uitdagingen die hij weet te overwinnen en daarbij hoe emotioneel en mentaal sterk hij daarvan is geworden.

 

“Ik hou ervan om persoonlijk te groeien en mezelf uit te dagen door buiten mijn comfort zone te stappen.”

 

De YU MAN RACE was voor haar een enorme fysieke uitdaging, maar ze wilde heel graag haar mentale weerbaarheid vergroten. ‘Mede dankzij mijn trainers van FTP trainingscenter was ik qua fitheid in 2021 op mijn persoonlijke top en voelde mij klaar genoeg om een poging te doen. Na jaren me enorm onzeker te hebben gevoeld over mijn lichaam en me nooit écht fit te hebben gevoeld, durfde ik nu wel de uitdaging aan’.

Na maanden veel trainen en haar hardloopafstand te hebben uitgebreid voelde ze zich er meer dan klaar voor. Maar helaas werd de race in 2021 verplaatst vanwege de opgelegde corona maatregelen. ’Dat vond ik wel even balen, want relatief kort daarna ben ik namelijk verhuisd naar Leiden waardoor het sporten een tijdje even op een laag pitje stond’.

Een paar maanden voor de start van YU MAN RACE besefte ze dat de haar uitdaging nog steeds stond, maar het grootste deel van haar fitheid was ze kwijt. Toch besloot ze om weer te gaan hardlopen, tot ze ongeveer weer 5KM kon hardlopen. Bang voor de 21km was ze niet, want deze run had veel betekenis voor haar en haar persoonlijke groei. ‘ Van 5 km naar 21 KM was een grote stap, ik wist dus wel dat het zwaar ging worden.’ 

 

D-day | 28.08.2022

 

En dan is het moment daar. D-day, de start van de YU MAN RACE. De dag waar ze twee jaar naartoe heeft geleefd. Haar eerste race ooit en geen idee wat haar te wachten stond. Wat was ze nerveus en wat vond ze het spannend. 

Toen eenmaal de muziek uit de speakers knalde op de YU MAN VALLEY, ze klaar stond in het CTT CONTAINERPARK met een vriendin en de warming up begon, besefte ze dat het nu écht ging gebeuren. Vol adrenaline en enthousiasme stortte ze zich in voor haar onbekende en loodzware parcours. “De sfeer was top en super gezellig’’. Niet alleen de deelnemers kunnen genieten van een fantastische ervaring ook het publiek kan optimaal genieten van de runners en de sfeer van het evenement.

Het hardlopen vond ze zwaar, maar de obstakels vond ze heel gaaf. ‘De WILGENWEARD JUMP, WATER BEAMS, NARROW WATER GATE en de BIE OLTHOF BRIDGE CLIMB waren wel super eng! Al gaf het voltooien van de water obstakels ook wel weer een boost.’ Of ze onderweg een moment heeft overwogen om te stoppen? ‘Absoluut niet! opgeven was nooit een optie in mijn optiek.’

Ze lacht. ‘Ik vond het echt een gaaf evenement. Natuurlijk was het super zwaar, het was een strijd met mezelf en tegen mezelf, maar ik wist hoe sterk ik hiervan zou worden en dat die fysieke pijn tijdelijk zou zijn. Het was zeker geen recordtijd, maar ik denk dan ‘’It’s not about how you start, it’s about how you finish!’

 

‘Het is gelukt!’

 

De YU MAN RACE is van grote waarde voor Myklin. ‘Ik ben enorm trots op mezelf, want een paar jaar geleden had ik nooit gedacht dat ik mee zou doen aan een obstacle run, laat staan gelijk de 21KM!” 

Ze hoopt met haar verhaal mensen te inspireren. ”Je kunt echt veel meer dan jezelf denkt en de uitdaging zit voor 90% tussen je oren. Maar als je twijfelt en het spannend vindt, sluit je dan aan bij een club en zoek een maatje waar je mee kunt lopen. Jij kunt dit ook!” YU MAN RACE is voor iedereen, want iedereen heeft YU MAN guts!

 

 

Myklin, een deelneemster van editie 2022, op de foto voor de finish

Anderen bekeken ook

Whatsapp ons!
SCHRIJF JE NU IN!