“Met een ziekte sta je elke dag met 1-0 achter.”

“Als mannen van een zekere leeftijd lopen wij op het voetbalveld regelmatig achter de feiten aan. We hebben wel eens het gevoel dat we met 1-0 achter staan, nog voordat we zijn begonnen. Daarom gaan we ons voorbereiden op en deelnemen aan de StrongmanRun. Als je geboren bent met een energiestofwisselingsziekte sta je elke dag met 1-0 achter. En dat vinden wij niet eerlijk. Om die reden zamelen we geld in voor deze kinderen. In de hoop dat er medicijnen ontwikkeld kunnen worden of in ieder geval de kwaliteit van hun leven verbeterd kan worden!” Het is een tekst die vermeld staat op de donatiepagina https://acties.join4energy.nl/crowdfunding/emos-veteranen-lopen-voor-join4energy.

De voetballers lopen voor Join4Energy, een stichting die zich inzet in de strijd tegen stofwisselingsziekten. De stichting zamelt geld in voor onderzoek naar een medicijn en hoopt hiermee dat deze zeldzame ziekten op den duur genezen kunnen worden. “Iedere week worden 1 à 2 kinderen geboren met een energiestofwisselingsziekte, 70% van deze kinderen wordt niet volwassen. Hun batterij is half leeg, laadt niet op en loopt bovendien snel leeg. Bij de minst ernstige vorm hebben kinderen na 50 meter lopen het gevoel een marathon te hebben afgelegd en zijn dan totaal uitgeput.” Oprichter Jordi Kremer, zelf vader van een dochter met deze zeldzame ziekte, juicht initiatieven als die van de voetbalclub enorm toe. “We vinden het hartstikke gaaf dat EMOS Join4Energy als goed doel heeft uitgekozen. Dat mensen op sportief gebied energie geven voor kinderen die dat niet hebben, vinden wij fantastisch. We hopen dat er meer van zulke initiatieven komen.”

Met 10 man sterk gaan de EMOS mannen dit jaar de uitdaging van de 12KM aan. De voetbalmaten kijken uit naar de StrongmanRun: “Uiteraard hopen we zoveel mogelijk geld op te halen, alle donaties zijn meer dan welkom.”

Wie de mannen wil sponsoren kan terecht op de donatiepagina. Op 1 september zijn ze te herkennen aan de shirtjes met de tekst Join4Energy. Moedig ze vooral aan!!

“Met een ziekte sta je elke dag met 1-0 achter.”

Anderen bekeken ook

Whatsapp ons!
SCHRIJF JE NU IN!