Sporten om los te laten

Alfred is anesthesie verpleegkundige in het Franciscus Gasthuis Vlietland Ziekenhuis in Rotterdam. Het werk van een zorgverlener is niet altijd makkelijk. Dagelijks heb je met simpele ingrepen te maken, maar soms word je ook geconfronteerd met levensbedreigende situaties. Geen dag is hetzelfde.

Trauma’s hebben vaak een grote impact op mensen. Alfred merkt naarmate hij ouder wordt dat dit ook steeds meer invloed heeft om hem. Soms is een patiënt in een te ernstige toestand om er nog iets voor te kunnen doen. Dit soort momenten zijn vaak zwaar. Veel zorgverleners praten erover om het los te kunnen laten. Voor Alfred is dat niet de enige oplossing.

De sport is voor Alfred het antwoord op alle dingen die hij meemaakt. Hardlopen, fietsen, blokarten, zeilen en mee doen aan sportevents als de StrongmanRun. Door te gaan sporten kan hij de heftige momenten die hij in het ziekenhuis meemaakt loslaten. De sport houdt hem in balans en zo kan hij de volgende dag weer voor de patiënten zorgen.

Alfred is een mooi mens met een echt ‘zorghart’. Hij stelt zichzelf iedere dag hetzelfde doel en dat is: ‘Doe de gewone dingen ongelofelijk goed’. Dat doet hij in zijn werk en tijdens het sporten. Zijn motto is dan ook: ‘als je dan gaat sporten, hang er dan een goed doel aan’. Zo haalt hij regelmatig geld op voor goede doelen.

Datzelfde willen de makers van de film ‘LOSLATEN’ ook doen. Geld inzamelen voor goede doelen. Voor deze film wordt Alfred gevolgd in zijn werk in het ziekenhuis, tijdens de dagelijkse werkzaamheden, maar ook tijdens de heftige momenten waarin duidelijk wordt waarom hij de sport zo nodig heeft.

Deze film komt mede tot stand door middel van crowdfunding. Doneren kan nog tot en met maandag 23 september, vóór 12:00 uur!

Steun jij dit bijzondere verhaal over deze StrongmanRunner? Meer informatie en doneren kan via www.cinecrowd.nl/loslaten

De film heeft ook een eigen Facebookpagina: https://www.facebook.com/Loslaten-de-film-100129824671010/

Sporten om los te laten

Anderen bekeken ook

Whatsapp ons!
SCHRIJF JE NU IN!