Voor- en nazorg

Conditie
Zorg dat je fysiek en mentaal goed voorbereid aan de start staat. Het is tenslotte geen walk in the park! ben je toch niet in de gewenste vorm, pas je snelheid dan aan en loop jezelf vooral in het begin niet ‘over de kop’.

Voeding
Zorg dat je qua voeding optimaal voorbereid aan de start staat. Onderweg staan 4 verzorgingsposten.

Wonden en Medische klachten
Bij open wonden, modder of zand in je ogen ga je naar de EHBO die bij elk obstakel is te vinden.

Onderkoeling
Des te langer je over de Run doet, des te groter de kans is op onderkoeling. Ga bij hevig rillen onmiddellijk naar de EHBO-tent en haal een onderkoelingsdeken. Neem vervolgens een warme douche en trek voldoende droge kleren aan. Zorg er voor dat je droge kleren bij de garderobe hebt liggen.

Douchen
Je gaat een aantal keren door de Regge. Zwemmen in open water brengt altijd risico’s met zich mee. De kwaliteit van het water varieert per locatie, per dag en zelfs per uur. In basis is het best okay, maar probeer ervoor te zorgen dat je geen rivierwater binnenkrijgt. Neem altijd een douche na afloop (bij ons zijn ze zelfs warm). Krijg je eventueel achteraf last van klachten ga dan even langs bij je huisarts.

Teken
Rennen door het bos brengt risico’s met zich mee. Check jezelf na de run op tekenbeten of laat dat door anderen doen. Een tekenbeet kan leiden tot de ziekte van Lyme. Als je een teek ontdekt hebt of je twijfelt of je een tekenbeet hebt opgelopen, zoek dan de EHBO post op.

Voor- en nazorg

Anderen bekeken ook

Whatsapp ons!
SCHRIJF JE NU IN!