“Met een ziekte sta je elke dag met 1-0 achter.”

 

 

EMOS ging de uitdaging aan!

“Als mannen van een zekere leeftijd lopen wij op het voetbalveld regelmatig achter de feiten aan. We hebben wel eens het gevoel dat we met 1-0 achter staan, nog voordat we zijn begonnen. Daarom gaan we ons voorbereiden op en deelnemen aan de StrongmanRun. Als je geboren bent met een energiestofwisselingsziekte sta je elke dag met 1-0 achter. En dat vinden wij niet eerlijk. Om die reden zamelen we geld in voor deze kinderen. In de hoop dat er medicijnen ontwikkeld kunnen worden of in ieder geval de kwaliteit van hun leven verbeterd kan worden!”.

De voetballers lopen voor Join4Energy, een stichting die zich inzet in de strijd tegen stofwisselingsziekten. De stichting zamelt geld in voor onderzoek naar een medicijn en hoopt hiermee dat deze zeldzame ziekten op den duur genezen kunnen worden. “Iedere week worden 1 à 2 kinderen geboren met een energiestofwisselingsziekte, 70% van deze kinderen wordt niet volwassen. Hun batterij is half leeg, laadt niet op en loopt bovendien snel leeg. Bij de minst ernstige vorm hebben kinderen na 50 meter lopen het gevoel een marathon te hebben afgelegd en zijn dan totaal uitgeput.” Oprichter Jordi Kremer, zelf vader van een dochter met deze zeldzame ziekte, juicht initiatieven als die van de voetbalclub enorm toe. “We vinden het hartstikke gaaf dat EMOS Join4Energy als goed doel heeft uitgekozen. Dat mensen op sportief gebied energie geven voor kinderen die dat niet hebben, vinden wij fantastisch. We hopen dat er meer van zulke initiatieven komen.”

Met 10 man sterk gingen de EMOS mannen in 2019 de uitdaging aan van de 12KM. De voetbalmaten keken uit naar deze editie: “Uiteraard hopen we zoveel mogelijk geld op te halen, alle donaties zijn meer dan welkom.”

EMOS

Anderen bekeken ook

SCHRIJF JE NU IN!